Bir diş kliniği için hastaları elde etmek ve elde tutmak önemli olsa da diş kliniğinizin başarısını ve hatta hayatta kalmasını belirleyecek önemli bir faktörü göz ardı etmeyin – nakit akışı. Aslında nakit akışı işletmenin can damarıdır çünkü diş kliniğinizi yürütmek için ihtiyaç duyduğunuz, çalışan maaşları, kira, ve ekipman gibi şeyleri öder.

Nakit Akışı Diş Kliniğiniz İçin Neden Önemlidir?

Pozitif nakit akışı, masrafları karşılamak ve kar elde etmek için ihtiyacınız olan diş kliniği gelirini oluştururken işinizin sorunsuz çalıştığının iyi bir göstergesidir. Pozitif nakit akışınız yüksek olduğunda, işinizi büyütmek için yeni yatırımlar yapabilirsiniz (örneğin, çalışanları işe almak, yeni bir yer açmak). Pozitif nakit akışı olmadan, rekabet gücünüzü korumak için yeni ekipman veya teknolojiler satın alamayabilirsiniz. Hastalarınızı tedavi etmek için kalifiye uzmanları işte tutmakta zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Muayenehanenizi yürütmek ve işinizi büyütmek için yatırım yaptığınız kaynağı keserseniz, yeterli hastayı elde edip elinizde tutamayabilirsiniz – bu da nakit akışınızı daha da etkiler ve bir kısır döngü yaratır.

Nakit Akışınızı Nasıl İyileştirirsiniz?

1. Hastalar Ofisinizdeyken Ödeme İsteyin

Depozito veya ön ödeme olsun, hastalara ofisinizdeyken ödeme yapma seçeneği sunun. Ayrıca mobil ödeme çözümleri ile ödemelerinizi aynı gün tahsil etmenizi sağlayan bir uygulama yönetim yazılımı da kullanabilirsiniz .

2. Faturaları Derhal Düzenleyin Ve Düzenli Olarak Takip Edin

Hastaların hizmet sırasında tam ödeme yapmasını sağlayamıyorsanız, hantal evrak işleriyle ilgili gecikmeleri önlemek için ziyaretten hemen sonra faturaları e-fatura olarak düzenleyin.

3. Erken Ödemeyi Teşvik Edin

Hastaları faturalarını erken ödemeye teşvik edin. Örneğin, standart ödeme otuz günlük bir süreye sahipse, 10 gün içinde yapılan ödemeler için küçük bir indirim yapabilirsiniz. Ayrıca, çevrimiçi ödemeyi kabul ederek hastaların size ödeme yapmasını kolaylaştırın.

4. Ödeme Planını Yapılandırın

Hastalara ödeme planı sunuyorsanız, ön ödeme talep edin ve/veya tedavi süreci boyunca ödeme aralıkları planlayın, böylece tedavi boyunca nakit akışı yaratabilirsiniz. E-fatura sistemine geçmek diş kliniğiniz açısından zamandan tasarruf ve takip edilmesi gereken diğer işlerle bağlantılı olarak işlerinizin hızlanması demektir. Sekizbit e-fatura sistemimiz ile kağıt faturaları arşivlenip, fiziksel olarak saklamaktan kurtulabilirsiniz. Faturalarınıza istediğiniz zaman hızlı ve zahmetsiz ulaşabilirsiniz. Bu sistemle faturalarınız kaybolmadan kolayca gelir-gider akışını da takip edebilirsiniz. Sekizbit e- fatura sistemiyle ilgili daha fazla bilgi almak ve kullanmak için tıklayın. Diş kliniği uygulamasının nakit akışını yönetmesi ile yalnızca hasta kaydı yapmakla kalmaz, aynı zamanda ödeme de alırsınız. Diş kliniği gelirinizi uygun maliyetli bir şekilde yönetmenize yardımcı olacak sağlam bir diş kliniği yazılım platformu kullanın . DentalBulut dental hasta takip programı yukarıda belirtilenlerin hepsini yapmanıza yardımcı olabilir, deneme sürümünüzü şimdi hemen başlatın.  

İlginizi Çekebilir!
TDB, 2023 yılında fiyat listesini güncelledi. Detaylar için TDB fiyat listesi 2023 başlıklı içeriğimize göz atabilir; güncel fiyat listesinden haberdar olabilirsiniz.