İnternet tabanlı hasta takip programı doktor ve hasta ilişkisini daha iyi kontrol etmek ve genel işlemlerin kontrolünü sağlamak adına geliştirilmiş otomasyon sistemidir. Sağlık sektöründe hastanın kişisel bilgilerini ve tedavi sürecinde takibini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. DentalBulut tarafından oluşturulan sistemin bulut tabanlı olmasından dolayı tercih edilme sayısı yüksektir.

Elektronik Hasta Takip Programı Ne Demek?

Hasta takip programı sağlık sektöründe doktorların kullanması için özel olarak hazırlanan bir yazılımdır. Bahsedilen yazılımın internet tabanlı olması kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bulut hasta takip programı olarak da adlandırılan bu sistem fiziksel mekân ortaklığı gerektirmeden kullanılmaktadır.

dental-hasta-takip-programi

Bulut tabanlı hasta takip programı internet olduğu müddetçe uzaktan sistem bağlantısı kullanılarak kurulum yapılmaktadır. Doktorlar kliniğinde kullandıkları bilgisayarlar aracılığıyla internet tabanlı hasta takip programını kullanabilmektedir. Program; hastaların bilgileri, tedavileri, randevu kayıtları, tahlil sonuçları gibi farklı bilgilerin saklandığı dijital ajanda gibidir.

İnternet Tabanlı Hasta Takip Programı Neden Kullanılmalı?

Hasta-doktor ilişkisi ve bu süreçte elde edilen anemnez bilgileri çok kıymetlidir. Kişisel bilgilerin ve var olan tahlil sonuçları güvenle kayıt altına alınmaktadır. Günümüzde hastaya dair bilgilerin manuel olarak kayıt edilmesi oldukça zor, teferruatlı ve riskli olmaktadır. Oysa ki dijital sistem ile bu bilgiler, zarar görmeksizin yıllarca koruma sağlanabilmektedir.
DentalBulut, kaydedilen hasta sayısı farketmeksizin, hasta ve klinik bilgilerini içinde barındıran internet tabanlı hasta takip programı olarak kullanılmaktadır. Hastalar arası karışma olmaz, sistem sarsılmaz ve güvenlik açığı oluşturmaz. Bununla birlikte bulut tabanlı hasta takip programları geniş bir hafızaya sahiptir. Hasta ve klinik ile ilgili sınırsız bilgi girişi yapılarak; klinikteki tüm sürecin yönetilmesini sağlar.

Klinik Programı Özellikleri

Tercih edeceğiniz bulut tabanlı hasta takip programı kendi içerisinde farklı özelliklere sahip olabilmektedir. Temel olarak özetlemek gerekirse bulut tabanları hasta takip programlarının öne çıkan özellikleri şunlardır:

  • Hasta bilgilerinin kayıt altına alınmasını ve hasta, randevu, muayene sürecinin takibini sağlar.
  • Eş zamanlı birden fazla işlemin yapılmasına olanak tanır (randevu yönetimi, süreç görüntüleme, fatura kesme vb.).
  • E-SMM, E-Fatura kesimini gerçekleştirir.
  • İnternet tabanlı olması nedeniyle zaman ve mekandan bağımsız olarak anında verilere erişim bulunur.
  • 256 bit SSL güvenlik teknolojisi sistemleriyle dijital ortamda korunur.

Hasta Takip Programı Nasıl Temin Edilir?

Kliniğinizi tercih eden hastalarınızın bilgilerini güvenle korumak ve işlemek istiyorsanız DentalBulut teknolojisinden yararlanabilirsiniz. DentalBulut hasta takip programı ile herhangi bir kuruluma gerek kalmadan, internetin olduğu her yerden üyelik oluşturabilir ve hemen kullanıma başlayabilirsiniz. İnternet tabanlı hasta takip programı sayesinde veri güvenliğini çok rahat sağlayabilirsiniz.

Sonuç

İnternet (bulut) tabanlı hasta takip programı doktorlar tarafından kullanılan hasta-doktor ilişkisini sıcak tutan, bilgileri koruyan yazılımsal sistemdir. Sistemin kullanılma sebepleri arasında en önemli tercih sebepleri; hastaya dair bilgileri kayıt altında tutmak, geçmiş tahlil ve görüntüleme sonuçlarına erişmek, kliniğe ait muhasebe yapabilmek, hastalara otomatik randevu mesajları göndermek gibi özellikler bulunmaktadır.
Dentalbulut; diş hekimlerine özel olarak sunulan bulut tabanlı hasta takip programı, son dönemin en yaygın kullanılan programlarındandır. Diş hekimleri ve asistanlar tarafından kullanılması için sadece internet bağlantısının olması yeterlidir. Eğer henüz klinik açma aşamasındaysanız ve kliniğiniz için gerekli olan genel maliyetler hakkında bilgi almak isterseniz diş kliniği açma maliyeti 2022 başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.dis-hekimi-hasta-takip-programi