COVID-19 salgını ve sonrasında diş klinikleriniz neye odaklanmalı ve hizmetlerinizi nasıl etkili bir şekilde yapabilirsiniz? Sağlıklı bir nakit akışı sağlarken hastalarınıza daha iyi hizmet vermek için neler yapabilirsiniz? Günümüzde, birçok insan diş kliniklerinde önleyici bakım alma konusunda pandemi öncesine göre daha temkinlidir. Bu nedenle, daha fazla hasta alırken ve elde tutarken akılda kalmak ve ilişkileri geliştirmek için hastalarınızla iletişimde kalmalısınız.

Covid-19 Pandemisi Ve Sonrasında Diş Tedavisindeki Odak Noktalarınız

Mesajlarınızda hastalarınızı şu anda en çok endişe duyduğu noktalara göre odaklanmanız, hedef kitlenizin dikkatini çekmenin anahtarıdır. 25-40 yaş aralığında yapılan uluslararası araştırmaların sonuçlarına göre insanların diş bakımının yapılıp yapılmaması ile ilgili en önemli kriterlerin korku-görsellik-hijyen olduğunu ortaya koymuştur. Gönderilecek bilgilendirme mesajınızı bu faktörlere göre nasıl konumlandırabileceğinize bakalım:

1. Önleyici Bakımla Korkuyu Azaltın

İnsanlar bir şey canını yaktığında korkarlar. Şu anda, COVID-19 nedeniyle önleyici bakım için daha az insan dişçi randevusu alıyor ve bu, ileride daha fazla diş aciliyetine yol açacaktır. Hastalarınız risklerin farkında bile olabilir, ancak hala bir diş kliniğini ziyaret etmekte tereddüt yaşıyorlar. Hastalara ağız sağlıklarına daha iyi bakmaları için bilgi vererek güven oluşturabilir ve akılda kalıcı olabilirsiniz. Örneğin, hastaların evde diş tedavilerini tasarlamalarına yardımcı olmak için tele diş hekimliği danışmanlığı sunabilir ve ağız sağlığını korumak için kullanabilecekleri ürünler önerebilirsiniz. Ayrıca, örneğin diş bakımını ilgi çekici ürünlerle oyunlaştırarak, ebeveynlerin çocuklarının dişlerine iyi baktıklarından emin olmalarına da yardımcı olabilirsiniz.

2. Düzenli Diş Bakımının Görselliğe Etkisi

Sağlıklı dişler bizi güzel gösterir. İnsanlar evde tıkılıp kaldıklarında, kendilerini huysuz ve sıkılmış hissetmeye eğilimlidirler. Bazıları aynada kendilerine bakıyor olabilir ve evden çalışan insanlar online görüşmelerden önce kendilerini kontrol ederler. Daha sonrasında görünümlerini geliştirerek kendilerini iyi hissetmek istiyorlar. Bu durumdan yola çıkarak kozmetik hizmetler, beyazlatma hizmetleri, ve kaplamalar gibi bilgilendirme mesajları atarak iyi bir geri dönüş sağlayabilirsiniz. Örneğin, DentalBulut yazılımınızın bir parçası olan sms ve e-mail modülü aracılığıyla sanal olarak kozmetik diş hekimliği bilgilendirme mesajları sunabilirsiniz . Bu, sorunsuz bir hasta deneyimi sunabilmeniz ve maliyet verimliliğini artırabilmeniz için iş akışlarını, hasta kayıtlarını, faturaları ve hasta iletişimini birleştirmenize olanak tanır. Ayrıca, yüz yüze ziyarete ihtiyaç duyan hastaları sıraya koyma ve randevuları hemen planlama fırsatını yakalayın, böylece haftalık ve aylık olarak diş kliniğinde oluşabilecek kalabalığın önüne geçilebilir.

3. Bağışıklık İle Ağız Sağlığı Bağlantısını Destekleyin

Bir kişinin ağzında bir enfeksiyon varsa, bakterilerden gelen toksinler doğrudan kan dolaşımına gidebilir – sürekli olarak bağışıklık sistemine saldırır ve bağışıklıklarını zayıflatır. COVİD-19 ile birlikte bağışıklığın öneminin bir kez daha önemi görüldü ve bununla birlikte yapacağınız reklam kampanyalarında hedef kitlenizi koruyucu bakımın önemi hakkında eğiterek ve ağız sağlığı ile bağışıklık sistemi arasındaki ilişkiyi vurgulayarak onların dikkatini çekebilirsiniz. Akılda kalmak ve güven oluşturmak için eğitim içeriği oluşturun ve DentalBulut dental klinik yönetim programının e-posta modülü ile hastalarınızla paylaşın. Bu e-postalara, okuyucuları harekete geçmeye teşvik etmek için bir önleyici bakım randevusu planlamak ve randevu hattınız veya whatsapp destek hattınızın bilgisini hazırladığınız metne ekleyin.

4. Yatırımlarınızı Doğru Teknolojilerle Destekleyin

Teknoloji yatırım getirisini en üst düzeye çıkarmak için, hastaların harekete geçip hizmetlerinizle etkileşime geçebilmesi için doğru altyapıya ihtiyacınız var. Teknoloji gelişim çabalarınızı DentalBulut yazılımıyla destekleyerek, hastaların diş sağlığını korumak için ihtiyaç duydukları desteği aldıklarından emin olabilirsiniz.