Bulut bilişim teknolojisi ne anlama gelir, ne işe yarar ve neden kullanılır? Bulut bilişim teknolojisinin avantajları nelerdir? başlıklı bu yazımızda popüler bir teknoloji olan veri depolama teknolojisini ele alacağız.

Bulut teknolojisi en basit tanımıyla internet üzerinden veri paylaşımına ve depolanmasına olanak sağlayan bir veri teknolojisidir. Bu sayede kullanıcılar, masaüstü ve dizüstü bilgisayar, laptop, tablet ve akıllı telefonlar aracılığıyla verilerini internet üzerinden paylaşabilir, depolayabilir veya interneti olan her yerden bu veriler ile ilgili görüntüleme ve diğer önemli işlerini gerçekleştirebilir. Dolayısıyla bulut tabanlı bir paylaşım sayesinde kullanıcılar online olarak kaynaklarını paylaşabilir ve aktif olarak iş birliği ile süreci devam ettirebilir.

 

Bulut Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

Bulut teknolojisinin avantajları oldukça kritik bir öneme sahiptir. Çünkü, kullanıcıların depolamak ve paylaşmak istedikleri büyük boyutlu belgeler, görseller ve videolar bu platform aracılığıyla kolay bir şekilde her yerden erişilebilir hale gelmektedir. Bulut teknolojisinin bu avantajları kısaca maddeler halinde şu şekilde özetlenebilir:

  • Herhangi bir fiziksel mekân zorunluluğu yoktur. Bulut tabanlı kullanmış olduğunuz bir veri tabanı, interneti olan her yerden erişiminize açıktır (Güvenlik için ayrı erişim ayarları olabilir).
  • Paylaşımlarınızı kolaylaştırır. Cihazlarınızda saklamış olduğunuz verilerin kolay bir şekilde karşı taraf ile paylaşmanızı sağlar. Ayrıca farklı cihazlarınızdan da verilerinize aynı şekilde ulaşmanızı kolaylaştırır.
  • Düzenleme yapma imkânı sunar. Bulut teknolojisi ile online erişimi olmasına karşın verilerinizi düzenleyebilir, güncelleyebilir veya silebilirsiniz.
  • Verilerinizin anlık olarak güncel olmasını sağlar. Girmiş olduğunuz veriler, farklı platformlardan giriş yapılıyor olsa bile son güncel halini yansıtır. Bu da sürekli güncelleme ihtiyacınızı ortadan kaldırır.
  • Veri kurtarma sorunu ortadan kalkar. Cihazlarınızda sakladığınız verilerinizin kaybolma ve silinme riski Bulut teknolojisinde bulunmamaktadır. Online erişim özelliği sayesinde anlık olarak farklı bir cihazdan istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.
  • Güvenilirlik seviyesi oldukça yüksektir. Temel olarak çoğu veriler, bulut bilişim sistemlerinde üstün koruma sertifikalarına sahiptir.
  • Verimlilik sağlar. Verilerinizi tek bir platform üzerinde toplamanıza imkân sağlaması, cihazlarınızda ekstra yer kaplamaması, bazı bulut teknolojisine sahip hizmetlerde bu verimliliğin raporlanabilmesi sayesinde Bulut teknolojisi büyük ölçüde verimlilik sağlar.
  • Gizlilik konusuna önem verilir. Bulut teknolojisine sahip platformlarda erişim özelliği bulunmaktadır. Erişim özelliğine sahip olmayan kişiler ise bu erişime sahip değildir.
  • Maliyet tasarrufu sağlar. Yatırım giderlerini azaltır, verileri online olarak korur ve saklar, dijital cihazlarınızda yer kaplamaz ve uygun maliyetler ile sunulur.

Bulut Bilişim Teknolojisinin Çeşitleri Nelerdir?

IaaS (Altyapı Hizmeti): En temel altyapı hizmeti modelidir. Bulut sağlayıcıları, sunucuları, fiziksel veya sanal makinalar ile sunulur. Kullandıkça öde sistemine sahiptir.

Paas (Platform Hizmeti): Bulut sağlayıcılarının genellikle işletim sistemi, programlama, veri tabanı ve web sunucularını içeren bilgi işleme, test etme ve yönetme gibi imkanları sunduğu platform hizmetidir.

SaaS (Yazılım Hizmeti): Bu model ile bulut sağlayıcıları bulutta uygulama yazılımını, işletmeyi ve diğer gereksinimleri tamamlar ve kullanıcıya sunar. Bakım işlemleri gibi diğer sorumlulukları da bulut sağlayıcıları üstlenir.

DentalBulut, diş hekimleri için bulut tabanlı bir hasta takip programı hizmeti sunmaktadır. Konu hakkında detaylı bilgi için diş hekimi hasta takip programı nedir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. Henüz yeni bir diş kliniği açmak gibi bir hedef içerisindeyseniz diş kliniği açma maliyeti başlıklı makalemize göz atabilirsiniz!

 

Bulut Tabanlı

Diş Hekimlerine Özel Hasta Takip Programı

14 Gün Deneme İmkanı
Şimdi Ücretsiz Deneyin!

 

Sıkça Sorulan Sorular

Bulut Teknolojisine Sahip olan DentalBulut Kimdir?

DentalBulut, 2010 yılından bu yana profesyonel olarak yazılım sektörüne ait olan SekizBit firması tarafından kurulmuştur. Sekizbit ağırlıklı olarak sağlık sektörüne yönelik hayatı kolaylaştırıcı profesyonel yazılım çözümleri üretmektedir.

Bulut teknolojisine sahip DentalBulut Kimler için Uygundur?

DentalBulut diş hekimleri ve diş klinikleri için özel olarak tasarlanmıştır.

Bulut Teknolojisine Sahip olan DentalBulut Hangi Özelliklere Sahiptir?

DentalBulut ile veri takibi yapılabilir, randevular yönetilebilir, e-dönüşüm ürünlerinin entegrasyonu sağlanabilir, stok takibi yapılabilir ve temel finansal raporlama işlemleri gerçekleştirilebilir.

DentalBulut’un Ücretsiz Deneme İmkanı Var Mıdır?

Evet, DentalBulut ailesi olarak 14 gün ücretsiz deneme imkanı sunuyoruz.

DentalBulut’un Aylık ve Yıllık Ödeme Seçenekleri Var Mıdır?

Evet, DentalBulut’un ödeme seçeneklerine fiyatlar menüsünden ulaşabilirsiniz.