1 Hazirandan Önce Interaktif Vergi Dairesi üzerinden başvuru yapmayı lütfen unutmayın. Desteğe ihtiyacınız olması durumunda 0216 337 72 93 üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Cezalı Duruma Düşmemek İçin Lütfen Geç Kalmayın!

Daha önce de duyurduğumuz üzere Serbest Meslek Makbuzu kullanan hekimlerimizin 1 Haziran 2020 tarihinden önce E-Dönüşüm başvurularını yapmaları gerekmektedir. Ancak 25/05/2020 yapılan duyuruya istinaden, Başvuru için E-İmza gerekliliği kaldırılmıştır. 1 Haziran 2020’ye kadar e-imza olmadan başvurunun yapılması, geçiş sürecinin ise Haziran ayı içersinde tamamlanması gerekmektedir.

Cezalı duruma düşmemek için yapılması gereken işlemler sırasıyla şu şekilde ;

  1. 1 Haziran 2020 Tarihine Kadar İnteraktif Vergi Dairesi Üzeriden Başvuruyu Tamamlamak
    • Bu Aşamada Elektronik imza veya Mali Mühür Gereksinimi Bulunmamaktadır
    • İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) uygulamasında yer verilen “Elektronik Serbest Meslek Makbuzu Başvuru Talebi” bölümünden “İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı kodu ve şifresi” kullanılarak başvurularını gerçekleştirebilmelerine imkan sağlanmıştır.
    • İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı kodu ve şifresi bulunmayan mükellefler ise ivd.gib.gov.tr adresinden gerekli kayıtlarını elektronik ortamda oluşturarak kullanıcı kodu ve şifrelerini alabileceklerdir.
  2. 30 Haziran 2020 Tarihine kadar E-imza aracılığı ile ister bir özel entegratör üzerinde ister GİB portalı üzerinden Elektronik Makbuz düzenlemeye başlamak.
    • 30 Haziran Tarihine Kadar Hem Kağıt, Hem Elektronik Makbuz Düzenleyebilirsiniz.
    • 30 Hazirandan önce mutlaka bir E-İmza Temin Etmelisiniz.
    • 30 Hazirandan önce İster bir entegratör ile isterseniz GIB’in sunduğu portal üzerinden Elektronik Makbuz Düzenlemeye başlamalısınız.
    • Dilerseniz E-Dönüşüm Portalı üzerinden 2021’e kadar ücretsiz sunduğumuz Entegratör çözümümüzü kullanabilirsiniz.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak veya dönüşüm sürecinizi başlatmak için DentalBulut hasta takip programı ekibimize 216 337 72 93 veya [email protected] mail adresi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.